היסטוריה של רח' האבות 15

האבנים ברחוב האבות 15 הן עדים לאירועים משמעותיים בהיסטוריה המודרנית של מה שנקרא בעבר פלשתינה, אך אלוהים קראה לה ארץ ישראל. גם שם הרחוב הוא עדות נבואית להיסטוריה הארוכה.
 
המילה העברית "הָאָבוֹת" מתורגמת לאנגלית בתור "the fathers": אברהם עם שרה; יצחק עם רבקה; ויעקב/ישראל עם לאה כנראה, הם כולם חיו בבאר שבע, העיר היחידה בארץ המובטחת שיכולה להציע טענה כזו! הם האבות (והאימהות) של העם היהודי/הישראלי היום. אברהם הוא גם האב של כל מי שמאמין במשיח המובטח, מלכו החוקי של ישראל והיהודים — ישוע/ (ישו); יצחק הוא הבן של ההבטחה שבצורה סמלית הוצע כקרבן ליהוה אלוהים ונקרא מן המתים: הוא הוכחה לדרך שבה אלוהים מממש את כל ההבטחות שלו דרך בנו; יעקב/ישראל הוא דוגמה עבור כולנו לדרכי החסד והתוכחה של אלוהים לממש את מטרותיו לאלה שהוא קורא ואוהב.
 
הבית והמתחם בכתובת האבות 15 הוקמו על ידי מנהל טורקי בשנת 1903 בשנים האחרונות של האימפריה העות'מאנית האסלאמית. נבנה על גבעה אסטרטגית בחלק הדרומי-מערבי של העיר (שהטורקים בנו מחדש בשנת 1900), הצופה על ואדי באר שבע (מקרוב נחרב נחל במזגן, למעט בעונת הגשם). המקום הזה סיפק תצפית פנורמית על המדבר סביב ומעבר לעיר.
 
 
 
בשנת 1911, ארגון שנקרא "the Christian and Missionary Alliance", שביסודה בארצות הברית, שכרו את הבית, בשנת 1913, רכשה "the Christian and Missionary Alliance" את הרכוש במלואו. ובחסד של אלוהים, נשמר רכוש זה בבעלות פרטית שמוקדש לעבודת אלוהים האב ולאדון ישוע המשיח במשך כמעט 100 שנה עד כה. הבית מסומן על מפות של באר שבע כ-"בית המשימה". העבודה הראשונית של "the Christian and Missionary Alliance" הייתה לערבים ולבדוים שחיים בעיר ובסביבה שלה.
 
ב־31 באוקטובר 1917, הבית הישן (כפי שהוא נקרא באהבה) היה עד לניצחון של גדוד האור (ה-ANZACs), תחת פיקודו של הגנרל הבריטי אדמונד אלנבי, נגד העות'מאנים. הניצחון הזה אפשר את השיבה של ילדי ישראל, המפוזרים בערים ובמדינות ברחבי העולם, לאותה הארץ שאלוהים התחייב בברית אלפי שנים אחורה לאבות.
 
עובדי הברית המשיכו להשתמש בבית וברכוש ולפתח אותם עד שנאלצו לעזוב במהלך מלחמת העולם השנייה, במלחמת העצמאות בשנת 1948, כאשר הקרב התחיל להגיע לרמת שיא, שהביאה להקמת המדינה המודרנית של ישראל. תודה לאל, הממשלה הישראלית החדשה של המדינה המשוחזרת הציעה לכל בעלי הנכסים הקודמים — אלה שעזבו במהלך המלחמה — לשוב ולקבל את נכסיהם אם הם יציגו הוכחה. CAMA הצליחה לעשות זאת.
 

הקהילה המשיחית "נחלת ישוע" זכתה להשתמש ולשמור על בניין ההיסטורי והשמור הזה בעיר ההיסטורית באר שבע מאז 1995, לאחר שגדלנו מעבר לקומה השלישית שבבניין אחר ברשות ה-CMA ברחוב רמב"ם 39, גם בעיר העתיקה (מרכז העיר). הבניין הפרטי הזה מוכר כיום כ"בית לכתבי הקודש", שמייצג את הפנים הציבוריות של הקהילה המשיחית/הנוצרית מאז 1957.